Isnin, 6 Julai 2015

Tempat Makan Best Wangsa Maju : U-Cafe Wangsa Walk

Assalamualaikum

بِسْمِ-اللهِ-الرَّحْمنِ-الرَّحِيم ~

Last Saturday was Kak Ita's birthday. Kitorang plan kemain nak buat video la apa la nak surprise Akak dekat site la apa la but all fail. Aha. Asik semua orang busy je nak buat video apa. Akak pun mula mula nak jumpa hari Ahad, tapi ditakdirkan Allah, dibukakan pintu hati Akak untuk jumpa kitorang hari Sabtu which is hari Birthday beliau.

Disebabkan Akak dekat Putrajaya sana, and kitorang kat Genting Highlands sini, we had to opt for a meeting point, maksudnya kena jumpa kat area tengah tengah la. Sebab kan jumpa masa bukak puasa, dah malam, karang nak drive karang masa balik penat pulakk.

So kitorang pun decide la untuk berbuka puasa kat U-Cafe Wangsa Walk atas dasar masa aku google tempat makan best area Wangsa Walk, yang dekat page 1 google tu semua keluar pasal U-Cafe neh. Gambar makanan pun cantek. So it's a deal already. Disebabkan ini bulan puasa, I thought we should place a reservation, kang penuh pulak. So call la Rachel (019-313 3668). Nak lagi best, book la upper floor dining hall tau, macam kitorang, sebab kat ground floor macam packed je aku tengok.


Ini la dia Kak Ita kesayangan kitorang. Nampak muda kan. We were celebrating her 38th birthday okay last Saturday. Aha. Single lagi, kalau nak cuba nasi, silalah emel aku miahahaha.

The food there? Seday!

We ordered lotsa food, but since aku dah mature agaknya, takde plak rasa nak snap gambar makanan semua tu, but still berpandukan resit, aku usahakan la google semua gambar makanan yang kitornag makan. We ordered a total of 7 dishes and 4 drinks. 


Enor Order the Apple Crush and dia cakap sedap. (Sumber Google)


We agreed to order the infamous Combo Platter. Deep fried food mana ada yang tak sedap kan? (Sumber Google)


Enor's Classic Chicken Carbonara & they all said it was delicious. (Sumber Google)


Kirin's Combo Egg Yolk Butter Chicken Season Vegetables in Yam Basket. The rice was sticky, bukan macam normal rice yang kita makan hari hari tu. (Sumber Google)


& Mine was Spaghetti Aglio Olio with King Prawn. Dalam gambar kemain besar udang dia, sampai sampai macam neh nasibnya? Nasib baik sedap. Atau mungkin Aglio Olio mustahil untuk jadi tak sedap?

Kak Ita order Spicy Arabiata Spaghetti with Smoked Cihicken and Ice Kacang as well as Deep Fried Chicken wings, semua sedap. Aha. Apa neh Suzie semua sedap. The Ice Kacang nampak je bodoh pucat cenggitu, tapi sedap.


As you can see that our table was really full with foods. Semua tak beringat masa order. Owh in that Black Big Bowl is Spicy Beancurd in Szechua Style which I never tried. Aku tak makan beancurd hahaha. Kirin's drink was Lychee Green. Mine macam biasa la Black Coffee + Equal beberapa bijik. Aha.

Overall U-Cafe neh okay la untuk table talk macam kitorang nak minum minum makana makan sambil catching up with each other. Environment okay, the staff was nice mungkin sebab adik adik lagi agaknya. The price? Semua sekali tu, a total of RM216.75. Mungkin sebab kitorang makan nak Western aje semua, sebab tu la kot mahal sikit. Kalau order yang tekak Melayu murah sikit kot, belas belas ringgit jela. Kalau Western semua start dengan nombor 2 la kat harga dia macam RM26.90 cenggitu. Aha. & Tayah la order what I ordered, the Aglio Olio with King Prawn, RM34 something harga dia. Baik amik seafood Aglio Olio je. Okay? & they still charged us the 10% Service Tax. Mana tau korang dah kenyang makan nanti tetiba marah plakkk kena charge 10% Service Charge.

We request the staff to served us cake (Kak Ita's Birthday Cake of course, daaaa), & they did. Kitorang dah beli awal awal la Kek tu aha. Tinggal diorang serve je. Masa nak serve pulak, boleh lilin hilang pulaakkkk ropa ropanya Shakirin Suhaila tertinggal dalam kereta. Dasar Shakirin Suhaila. So the staff said takpe nanti saya tengok kat bawah ada ke tak. Mungkin tak bernasib baik, takde lili. So celebrate birthday Kak Ita tanpa lilin. Aha. Masa diorang nak serve cake, siap pasang lagu Happy Birthday lagi. Nasib baik masa tu dah takde orang, U-Cafe tu kitorang yang punya miahahahahaha.


Yang Kak Ita Chantek tu mestila kitorang yang request kan. AHa. Baik staff kedai kek tu, tambah 1 keping coklat sebab nak tulis. Kalau kedai lain mesti dah cakap tak boleh punya.


We Bought the cake dekat kedai kek area Danau Kota, depan KL Festival City je, murah woi. Kek cantek macam tu RM35 je woi. Sedap. Tapi manis sikit, mungkin sebab aku dah tak amik gula sekarang, kalau manis je rasa manis sangat. Aha.


& Kak Ita cakap aku dah kurus. Miaahahahahahahhaha. Okay pagi tadi timbang still 59.1kg. Okayla tu woi aku dah tak diet dah, cuma still tak amik ais & gula. Nasi kerabu nasi dagang nasi kukus semua dah bedal. I call it a one-meal-a-day-diet-plan miahahaha padahal sebab puasa sebab tu makan sekali sehar je. Setakat neh okayla, tak naik balik berat.


Kirin  macam biasa la. Semua gambar dia tak senonoh.


& Tak tau kenapa Enor requested to pose like this aha.




















& Ini adalah hasil gambar daripada handphone Enor, Oppo Find 7 guna beauty shot. Woi cantek sangat neh woi.

Begitula cerita Birthday Kak Ita.

To Kak Ita, kitorang doakan Akak sentiasa happy & jumpa jodoh yang boleh membimbing akak ke jalan yang diredhai Allah, aminnnn. We love you truckloads Akakkkkkk!

Regards,

Suzie


2 ulasan:

  1. dah duduk WM dh, same la kita,,,,, hahahaha,, so close yet so far...

    BalasPadam
    Balasan
    1. kite dok Genting la awak, turun lepak je WM :p

      Padam

awak memang comel vogue the vass sebab sudi komen entry kitee, muach! <3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...