Sabtu, 21 April 2018

The Reception (Sanding) : Suzie X Zaid - 7 January 2018

Assalamualaikum~


بِسْمِ-اللهِ-الرَّحْمنِ-الرَّحِيم ~

So we have reached the highlight of the wedding part, the sanding day. Well the attire was chosen by my mother in law. She requested us to wear traditional songket attire in emerald green. Sis ikut jewww. Luckily I am go big or go home type, which mean I either go over the top or being the simplest person on earth. Nothing in between. 


The kebaya is full with bead. From the front to the collar sleeve, to the kain, all beading. Cans okay. Tak menyesal sis menurut sahaja.


The make up was done by Abang Is as well. Okalah sis belanja 1 gambar Abang Is. Tidakkah beliau nampak begitu muda sekali.


I also wore the complete cucuk sanggul or sanggul lintang whatever you call it dari pemanis dahi ke headband ke cucuk sanggul. Ha macam mana sis pakai tudung tapi Abang Is boleh cucukkan sanggul dekat kepala sis. Itu kena amik bridak Cik Fadhil dululah baru tau the tips and tricks ahhahahahaa.


Tengoklah hand bouquet sis tu fresh flowers okay, red roses okay, free okay hahaha Cik Fadhil bagi. Kalau kena beli berapalah harganya ye idok.







Berarak naik beca neh Zaid only told me the day before. Surprise katanya. Bolehla bolehla.








Nampak ke eh bunga manggar tu kiri kanan? Itu MIL sis buat sendiri okay. Jawa tradition dia punya bunga manggar buat dengan gula gula. Rambu rambu tu semua gula gula. Meriah kan. Biasalah dapat menantu cantek hahahahahaha.











Lagi meriah sebab geng kompang nya kemain over. Siap ajak pengantin menari tapi pengantin perempuan masuk kategori pemalu serta lemah lembut so beliau bangun je haha.




Ini baling gula gula. Seronok betul semua budak budak sambut gula gula. Yang bukan budak pun seronok selagi. It was fun actually. 1 kotak gula gula baling. Puas hati.


The cake was also sponsored by Zakhair since dia keje dekat Hotel Concorde Shah Alam sebagai salah sorang chef kat situ, sis tak sure chef apa tapi kek neh dia sponsor. 3 tingkat, 1 tingkat vanilla, 1 tingkat red velvet, 1 tingkat coklat kot sis dah lupa.


I was starving I planned to eat a lot tapi ramai gila nak amik gambar so kena makan cepat cepat. Rupanya bukan pengantin tak makan sebab malu ke kontrol ayu ke apa, rupanya sebab orang ramai nak amik gambar, that's why tak sempat makan. Anyhow, I managed to eat a lot jugak ada aku kesah hahahahaha.


Colleagues. My colleague haha.























I love looking back to my wedding pictures. I was so happy, Zaid too. Tapi I won't miss being a bride on a wedding day because it was too hectic and tiring, I even surprised myself that I have the patience to undergo all the processes for those 3 days. Phew!

We (Zaid & I) are thankful to those who made time to attend our big day 3 months back. We might have not be able to greet each and everyone who came but we hope it made your day like how it made our day. We got lotsa presents dari microwave oven ke mug sets semua complete untuk newly wed memulakan hidup. Tak lupa jugak yang bagi salam kaut personally to us, percayalah we used it well. Kat dapur tu ada 3 rak dengan peti ais tu semua guna duit salam kaut haha. 

Good thing is that, we used all the money we have for the wedding, tak hutang orang ataupun bank. Kenduri tu besar sebab my parents in law yang settle kan hahaha. Kitorang bayar pelamin dengan photographer dengan door gift kawan kawan je. Alhamdulillah Allah mudahkan semuanya.

Official Photographer & Videographer : SBXS Photography which I frankly speaking won't recommend them sebab lambat serta service teruk. My wedding video took more than 3 months and 3 kali komen still macam tu. Kalau whatsapp, susah sangat nak reply apatah lagi nak call so kalau anda tiada kesabaran maka eloklah mengelakkan diri daripada hire SBXS neh.

Maka itulah Wedding Suzie X Zaid - Part 3 - Reception (Sanding). The end.

Till next time, Bye!

Regards,
Suzie 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...