Sabtu, 24 Ogos 2013

Bangkok Village.

Assalamualaikum. 

It's been quite something since the last time I updated my blog, right? Last sekali masa gathering iftar 2 minggus start kerja. Sekarang dah almost 2 months since I started my working life. Macam biasa, hectic as usual.

So dijadikan cerita, semalam hari Jumaat. HAri neh hari Sabtu. miahahaa. Okayla okayla, hari Jumaat kitorang ada training session cenggitu, since everybody is starting to attend meeting and valuation kan, so bos pun nak kitorang dapat perform well dalam meeting as well as in valuation.

Training start pukul 6 sampai 9.30 malam, then of course the best part was,bos belanja makan, aha. Kali neh kat Bangkok Village. Ala Bangkok Village yang dekat dengan Desa Tebrau tue *Berlagak kenal sangat walaupun first time pergi*


Tadaaa! Todia Bangkok Village.

Sumber Google
Sumber Google
Sumber Google

Motip gambar terlalu eksited nak makan sampai hidung mengembang secara paranormal, sebab tu la cover dengan menutup hidung, miahahaha.


Dari kiri, Syu, Yaya, Lili, Fisya. Fisya neh trainee kat company kitorang, baru 20tahun, muda belia sangat lagi. 


The boss yang sibuk lagi lain macam order makanan untuk kitorang semua :p


Muka happy lagi lain macam sebab happy dengan pilihan makanan :p


Sabar je tunggu makanan :p


Tay Hui Hui yang selalu buli kitewww :p



Tadaa! Biasalah, ada butter prawn, deep fried squid, kailan, peria bagai, ayam, tomyam, & desert dia beancurd & tauhu yang ada topping lobak putih atas dia. Tomyam dia lagi lain macam, ada lada kering. first time jumpa sepanjang 22 tahun neh.


Zukhfy, Tin Wei, Ng, Sie, Khoo & Tay Hui Hui. Khusyuk sangat makan.

Makanan kat sini boleh tahan la sedapnya. Tapi mahal sikit kot? Sebab Ice Lemon Tea pun dah RM4.80 segelas. Yang lain lain Wallah hu a'lam la, heee.

Tapi tempat dia cantik la jugak. ala ala taman semua. Sebab pokok pokok yang ada kat situ, semua dia jual kalau ada orang nak beli. Then ada taman yang orang biasa tempah untuk wedding reception. Gituu.


Kabur ah gambar neh. Letak gambar lain.


Tadaaa. Tote bag beli kat pasar malam dengan harga RM12 sebagai bag laptop, ihik. Beli sama dengan Didi, ihik lagi sekali.

Next time bos cakap nak bawak kitorang try Thai food kat tempat lain, dan juga Indonesian food sekali. Can;t wait :p

Thanks for reading this entry!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

awak memang comel vogue the vass sebab sudi komen entry kitee, muach! <3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...