Jumaat, 28 September 2012

The Make-Over : Izzati Pabli (Yang Comel :p)

Assalamualaikum!

Disebabkan rasa rajin sangat hari neh, & tangan lak rasa gatal gatal, dengan takde angin takde ribut, rasa nak jadi mak andam kejap :p

So mangsa yang seterusnya, opkos la Cik Izzati Pabli ataupun Lili, ataupun comel :p

Sebelum :))

The after :DD

The making :p


Can't say anything anymore :p

Muka Lili neh takdelah teruk pun, sebab dia takdelah mekap secara maksima hari hari macam aku, dia natural beauty, kulit pun lembut je, jerawat pun takde. Cuma ada eyebag la, & bibir dia macam gelap & kering sikit, so overall takde susah nau pun nak mekapkan dia neh ha :D

& first time aku andamkan kening orang, kening sendiri pun tak pernah rapikan :p Maksud andam bukan cabut ok, guna tricks liquid foundation dengan eyebrow pencil je pun :)

The make up stuff that I used untuk mekapkan Lili :)

Base :)

1. Guardian Sun Protection Face & Body Mist
2. Essence Stay All Day Liquid Foundation
3. Silky Girl Magic BB Powder Foundation

Eyes :)

1. Secret Fantasy Eye Shadow Quad
2. Silky Girl Double Intense Gel Eyeliner 
3. eyebrow pencil - Shikin punya :p
4. Mascara Estee Lauder

Cheeks :
1. IN2IT Sheer Shimmer Blush - Peach Pearl

Lips :)
1. Revlon Super Lustrous Lipstick - Kiss Me Coral
2. Maybelline Watershin Pure - p21
3. Silky Girl Moisture Max Lip Gloss - Hazelnut 07

Shading (sangat :p) :)
1. Elianto White  Shimmer



& kawan kawan,

"Mekap bukan untuk merubah muka anda, tapi meng'enhance'kan kecantikan sedia ada anda yang dianugerahkan Allah."

Andddddd takde perempuan huduh kat bumi neh, cuma ada perempuan malas je :p

Anddddddd sesiapa yang dok UTM Kampus Skudai, Annnnnnnddd rasa nak khidmat mekap (secara murah :p) bolehlah cari aku, tehee. Lagak macam best je mekap kan. Harga boleh nego :p

Till then, dadaa!

4 ulasan:

  1. cantiknye

    do follow my blog ya :)
    http://sheilanasir.blogspot.com

    BalasPadam
  2. sis,kwn2 adik kebanyakkan xbyk kening,so better guna warna coklat :) xnampak muka garang :)
    akak juz bg pedapt ya..jgn marah :0

    BalasPadam

awak memang comel vogue the vass sebab sudi komen entry kitee, muach! <3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...