Ahad, 23 September 2012

Beraya Tak Perlu Tunggu Hari Raya. Eh?

Assalamualaikum.

Semalam, bersamaan hari Sabtu , 7 Zulkaedah 1433 Hijrah, eden bersama kawan kawan telah konvoi 2 bijik kereta pergi Senggarang, Batu Pahat beraya. Haaa, apa kau ingat beraya di hari raya je? Asal hati tuh  sentiasa ada rasa raya, teruskan je, aha.

Suatu ketika dulu kan, kolej kediaman aku pernah buat program anak angkat kat sana, kat Kampung Air Manis sana nuh, so semua kawan kawan aku join, the other 7  people I mean, so diorang ada la keluarga angkat masing masing, kecuali aku, sebab aku memang tak minat join aktiviti yang melibatkan beberapa hari. Kan dah takde kelurga angkat kat Johor -____-

Seronok jugak pergi sana, sebab diorang semua ramah tamah la. Semua orang Jawa katanya, so masakan diorang pun sama je semua. & sedap lak uh! Ahmad Faris pun pernah cakap yang orang Jawa memang pandai masak, eh ke Ahmad Faris bagi hint nak carik calon isteri orang Jawa? Impossible *wondering eyes*

& last sekali, dapat makn durian~Eventhough aku mana makan durian, tehee. Ribena pun tak minum. Eh, sama ke? Aha.


The first picture haruslah gambar aku dengan baby kan, membolehkan nanti orang orang komen, auwww cutenya gambar cenggini, rasa sampai nak like sampai lebam! Aha.


The outfit of the day, nude dress yang Ahmad Faris belikan, nude inner yang pinjam dengan syue :p, & net blouse yang curik dengan kakak aku jugak. So jadilah macam neh. Kalau dah tau nak pergi makan banyak, so kena pakai baju longgar sikit, ataupun ilusikan dengan blouse cam gambar diatas, kalau tak nanti tetiba je ada baby bump. Acano nanti?


Nah durian yang sangat digemari ramai kecuali aku neh.


Eh eh, kata tak suka, posing jugak :p Ok, Shikin yang paksa titew posing denan durian, titew tanak :p sila tampar aku laju laju sampai tak sedarkan diri.


Nah pasangan rum8 yang comel *bodek*


Erna neh, mm, nak cakap comel tak eh? Titew fikir dulu la caneh, :p


Sebok makan durian sambil bersedia dengan bag nak balik, aha. Hommboih anak anak dara zaman sekarang, makn berdiri! *sabotaj kawan kawan sendiri*


Nah pasangan rum8 yang the expendable dependable :p


Nampak tak nampak tak? Kalau jumpa kamera, tetiba je eh dah posing. Kamera pun dah takut dengan kitorang. Aha.


Takyah la tengok Husna sangat yang comel sangat kat tengah tuh, dia dah taken away :p


Nampak tak nampak tak aku concern kat rum8 aku, tolong sapukan habuk habuk atas kepala die, :p

& that's how I spent my saturday :DD

Mekaseh Pakcik Makcik semua, kitornag kenyang!

Till then, dadaa!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

awak memang comel vogue the vass sebab sudi komen entry kitee, muach! <3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...