Ahad, 26 Ogos 2012

My Way of Ulzzang.

Assalamualaikum.

Aku ada baca blog Myra Azyan, blogger yang bercerita tentang fashion & cara mekap Korean look, and so much other things that I personally think other girls should know.

Jadi hari neh kita belajar cara mekap Ulzzang, nak? Hehe tetibe. Aku tau pasal mekap Gyaru je, tuh pun sebab akak Fatin Liyana pernah cerita how she does her make up Gyaru look. Gyaru tuh maksud dia, girly la lau tak salah. Ulzzang lak perfect face. Aha. Perfect ke muka akak neh?

Anda hanya perlukan,

1. Big eye lense
2. Fake eyelashes (tapi aku tak pakai)
3. Foundation (aku sarankan yang liquid punya)
4. Compact powder
5. Liquid eyeliner       

Dah tak payah pakai eyeshadow & lipstik. Bagi natural je. Blusher pun tak payah. Sikit pon tak payah.

& gaya ulzzang neh, rambut kena flowy macam romantic curl camtuh, yang free hair boleh la buat. Tapi kalau yang berhijup macam aku yang comel neh, boleh la try tudung loose macam Hana Tajima sana nuh. Macam aku buat, pakai shawl tanpa pin :p

Tadaaa, my way of ulzzang :p


Jadi tak? Memang guna liquid foundation, compac powder & liquid eyeliner je neh. & tak lupa big eye lense yang power 125 (saya rabun jauh, sedeh kan -_-)

Nah artis artis Korea yang banyak guna Ulzzang Make up, kebanyakkannya of course la idol star kan, macam Wonder Girl ke, Miss A ke, nak bagi nampak muka tak pakai make up, or in other word muka flawless.

Suzy Miss A (Sumber Google)
Sohee Wonder Girls (Sumber Google)
Bagi adik adik yang baru nak start make up, sesuai nau lah mekap style Ulzzang neh, sebab tak tebal & mudah untuk diaplikasikan untuk kehidupan harian macam nak attend lectures ke, nak keluar bershopping ke, cenggitu.

Selamat mencuba!

Bye!

2 ulasan:

awak memang comel vogue the vass sebab sudi komen entry kitee, muach! <3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...