Sabtu, 15 Oktober 2011

Realiti Derma Darah.

Assalamualaikum dearies sume..^^
Seronoknya!
Hari neh g derma darah!
Yeay!

Before that.
The facts.
Sebenarnya kat Malaysia neh,rata2 orang berdarah jenis O,tau?
The fraction.
60% daripada population manusia kat Malaysia darah jenis O.OMG,muahahhaa..
Darah jenis A & B lak mendahului di tempat kedua dengan balance berapa peratus lagi tue kan..
Darah jenis AB lak 1% ke 2% jerk???
Melampau tak?
Special tak orang2 berdarah AB macam kami neh??
Mekaseh3x..Muahaha..

& then lagi,lepas dapat darah yang dah didermakan tue..
DIorang kena guna as soon as possible tau..
Nanti darah tue mati..Maksud senang die dah expired la..
Sebab tu hari tue aku nak g derma darah diorang reject..
Sebab dah banyak sangat..
Lau amik pun diorang buang jugak lau xguna..
See????
Tak payah nak sentap sangat ok..

Sebagai bukti aku pergi mendermakan darah.Peace..^__^

Sebelum derma darah,


Semasa dicucuk,


Then bila dah lepas kena cucuk & darah sedang mengalir ke dalam beg darah tersebut..^__^


Ini darah saya..^__^



& orang2 yang tak cukup berat untuk derma..^__^


& terima kasih Cik SYuhaida Ahmad Mokhtar yang cumell sebab layan karenah ssaya ne..^__^


& last but not least,the gentleman!


Moh la orang2 yang berdarah O,A, & B g derma ramai2..
Ok??

Done here!
Dadaa!

2 ulasan:

  1. addin tak pernah lepas untuk derma darah . huhu sedih kan :(

    BalasPadam
  2. Alalala..Neh msti berat xcukup neh..makan banyak2 tau..^__^

    BalasPadam

awak memang comel vogue the vass sebab sudi komen entry kitee, muach! <3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...