Khamis, 21 Oktober 2010

Menuju Final Semester 1..



Aloha readers..
Dengar cter final exam starts on 8th November 2010?
Really??
Ececece..Wat2 xtau lak aku yer..
Adoi..
Begitu sekejap sekali masa kat UTM neh berlalu..
Rasa macam semalam je baru daftar tapi sekarang tinggal less than 2 weeks to go before my final exam..
Waka2..
Tapi..
Makin nak exam..
Makin byk keje eh..
Construction Technology yang menjadi pujaan hati..
26th November 2010 tanggal yg dinanti..
Presentation for our Grand Assignment Semester 1..
Lepas 2..
We can assume that semester 1 is over..
Ahahaha..
Gne eh nak final?
Study pn idok mne..
Adoi2..
Itulah lumrah hidup..


As usual aku akan cakap..
Lau Allah nak tolong..Senang2 je Dia bagi petunjuk..
Masalahnya sekarang..
Cukup ke ingatan aku pdNya?
Berani lak nak harap pertolonganNya..
Ya Allah..
Hanya Kau Yang Maha Mengetahui..



As for me..
Aku xpernah bernazar..
Sebab aku yakin dgn diri sendiri..
Tapi sekarang keadaan dah jadi sebaliknya..
Aku xrasa yakin langsung dgn diri sendiri..
Aku tau sampai mne kemampuan aku..
& sekarang aku rasa aku xmampu nak handle ag..
Aku cuba memahami..
Tapi..
Aku banyak Tawakkal pada Allah..
Aku bernazar lagi..
Nazarku..
Aku akan puasa sunat 2 hari n aku nak mintak mak aku wat pulut kunig 1Kg..
If n only if pointer aku dapat 3.2 n ke atas..
Memang ikhlas neh..
Sebab aku memang betul2 rasa xyakin..



Paling takut sekarang..
Takut kena tendang oo..
Kata Universiti Tendang Menendang..
UHuhuhuhu..
Ya Allah..
Ape la akn jadi nanti..
If n only if aku kena tendang?
Dalam hidup neh..
Aku pandai belajar je..
Sumer orang cakap aku pandai ever since aku kecik2 lagi..
Tapi sekarang aku xrasa pn aku pandai..
Banyak sangat ketinggalan..Banyak sangat xpaham..
Huhuhu..



Mungkin benda neh is either far too new for me or it's not my field..
Apek Cakap,mmg benda neh baru,tapi npe org len leh score?
Membuatkan aku down lagi..
But my sis cakap,ade sesetengah benda kita xleh carry..Just usaha je..
Ringan lek rasa..
Adoi2..
I am a Physics student Babes..
That's my passion since Matriculation..
To leave Physics behind & to learn  all new things all over again is sumthing that I had never imagine..

Physics..Chemistry..
I used not to like this things when I was in Secondary school..
However,I scored my best in Matriculation..
Except for Math..
& because of that,I chose to ignore Engineering Course..
I dislike Science Math..So Hard..
I dislike Integration..Differentiation..Huhuhu..
Now..
I guess Taking-off is far more complicated than Differentiation..Huhuhu..
Economy is far more brain-twisting difficult than Integration..
Credit to Budak Sastera yg amik economy..
Aku respect korang..
I should have taken electrical Engineering in the 1st place before..

Sarjana Muda Ukur Bahan @ Bachelor in Quantity Surveying..
Mmmm..
Sumer pun benda baru yg aku blajar,,
Xpernah2 aku terpk akan belajar Law,Ekonomi,Measurement..
Mcm Prof Madya Zakaria (PMZ) kata..
Dalam measurement korang belajar math sekolah rendah je,..
Memang la..
Tapi lau dalam Taking-off sampai kena bezakan nak gali kurang 1.25m n lbih 1.25m apedekes,..

Xpela..
Kak aku cakap..
Kita kena enjoy ape kita buat..
Baru rasa seronok..
Kan..


Waiting for the final to come..
Ya Allah..
Permudahkanlah bagiku..



K la...Daa...
=)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

awak memang comel vogue the vass sebab sudi komen entry kitee, muach! <3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...